Cotton's Interview met een fotograaf: David Merron

Cotton's Interview met een fotograaf: David Merron

In onze tweede serie "Interview met een fotograaf" praten we met de Canadese fotograaf David Merron. Hij komt oorspronkelijk uit Anmore, British Columbia, maar woont nu in Toronto.

Merron maakt al foto's sinds hij een kind was, maar is nu vijf jaar professioneel bezig. Als autodidact zegt hij dat het allemaal vallen en opstaan is.

Cotton Carrier: Hoe lang fotografeer je al?

David Merron: Ik fotografeer al sinds ik 10 jaar oud was. Oorspronkelijk met de Canon filmcamera van mijn vader op reis naar Europa voor de Tour de France. Ik vond het geweldig. Mijn hele twintiger jaren heb ik echter alleen maar wegwerpcamera's of minder dan goede digitale camera's gehad. Zeker niets wat ik serieus nam tot ik 10 jaar geleden mijn eerste digitale DSLR en 50mm 1.8 lens kocht.

CC: Hoe zou je jouw stijl als fotograaf omschrijven?

DM: Ik vind het moeilijk om mijn stijl als iets specifieks te omschrijven. Ik neem mezelf niet te serieus, ik probeer gewoon constant een scène te vinden die een goed verhaal vertelt, met unieke, speciale momenten. Mijn fotografiestijl heeft zich elk jaar verder ontwikkeld en dat zal zo blijven als ik blijf fotograferen.

CC: Wat is je favoriete plek of ding om te fotograferen?

DM: Ik heb het geluk om in Antarctica te werken als fotografiegids, dus ik zou wel gek zijn om daar niet te zijn. Meer specifiek, het eiland South Georgia, een sub-Antarctisch eiland in het zuiden van de Atlantische Oceaan. Dat zou mijn favoriete plek aller tijden zijn.

Ik fotografeer graag wilde dieren en landschappen, maar vooral pinguïns en South Georgia is een mekka voor pinguïns.

Fotografie heeft me op de een of andere manier naar extreem afgelegen plaatsen gebracht waar ik 6 jaar geleden alleen maar van kon dromen. Antarctica, afgelegen eilanden in de Atlantische Oceaan, hoge poolgebieden in Canada. Ik heb een aantal van de meest afgelegen plekken op aarde gezien, vol met verbazingwekkende wilde dieren en landschappen.

CC: Welke camera('s) of lenzen gebruik je?

DM: Ik gebruik Canon en Sigma apparatuur.

Canon 5d Mark iii's als body.

Canon 70-200is 2.8L ii

Canon 35 1.4L

Canon 24-105 4.0L

Canon 16-35 2.8L

Sigma 50 1.4 Art

Simga 85 1.4 Kunst

Sigma 150-600 Art

CC: Wat is het gekste dat je ooit hebt gedaan om"het schot" te krijgen?

DM: De overgrote meerderheid van mijn foto's van wilde dieren neem ik graag vanuit een lage hoek, min of meer op ooghoogte. Om dat te doen bij sommige pinguïnkolonies kan het een hele uitdaging zijn omdat de grond helemaal bedekt is met pinguïn guano of poep. Je moet dus een beslissing nemen, wil je die foto maken, of is het goed om de foto vanuit een saaie hoek te nemen... van bovenaf kijkend naar beneden op de pinguïn. Dus doe je het natuurlijke en ga je in de guano liggen, bedekt met heel stinkend materiaal. En hopelijk was de 'shot' het waard!

CC: Welk advies zou je hebben voor een aspirant-fotograaf?

DM: Doe je eigen ding. Vind je eigen stijl en ga ervoor. Hoe meer je fotografeert, hoe meer je je eigen stijl zult vormen en zult ontdekken wat je wel en niet leuk vindt. Als je van een bepaalde fotografiestijl houdt, onderzoek dan hoe het is gedaan en zoek uit hoe je het zelf kunt doen. En fotografeer in Raw.

CC: Welke fotografische bronnen gebruik je?

DM: Mijn belangrijkste bron is het internet. Veel verschillende bronnen op het internet. 500px is een geweldige site voor het bekijken van allerlei soorten geweldige fotografie, een geweldige plek voor inspiratie, vooral voor het onderzoeken van gebieden die je misschien gaat bezoeken. F-stoppers is een andere geweldige website met veel leuke artikelen over alles wat met fotografie te maken heeft. En natuurlijk Instagram.

CC: Hoe bepaalt fotografie je dagelijkse leven?

DM: Fotografie heeft me gedwongen om op bijna elk moment anders naar de wereld te kijken. Als ik hier in Toronto door de stad loop, vallen me bijvoorbeeld voortdurend interessante lijnen in gebouwen op, mooi licht op bepaalde momenten van de dag en ik betrap mezelf erop dat ik mentale foto's maak als ik deze scènes tegenkom.

CC: Zijn er nog spannende fotografische evenementen die je wilt delen?

DM: Ik ga over een paar weken naar Nevada/Utah/Californië. Ik ben echter samen met mijn zwangere vrouw, dus ik zal haar geduld zeker op de proef stellen. Volgend jaar plannen we een 'reizend zwangerschapsverlof', waarbij we van plan zijn om een aantal tropische landen in het zuiden te bezoeken en daar te gaan wonen.

Bekijk meer van Davids fotografie op www.Davidmerronphotography.com en op zijn Instagrampagina.