Cotton's Interview met een fotograaf: Geoffrey Yuen

Cotton's Interview met een fotograaf: Geoffrey Yuen

We houden ervan om nieuw talent in de fotografiewereld te ontdekken en te volgen! Geoffrey Yuen uit Vancouver is nog maar net begonnen met fotografie. Hij pakte zijn eerste DSLR pas begin 2015 op. Hij heeft geen professionele training gehad, maar kreeg al snel het virus te pakken en besloot zijn passie als een fulltime carrière na te streven.

We spraken Yuen voor de laatste aflevering van onze serie "Interview met een fotograaf".

Katoen Drager: Waar woon je?

Geoffrey Yuen: Zonder twijfel Vancouver. Ik heb mijn hele leven aan de North Shore gewoond en door de fotografie heb ik Vancouver echt kunnen zien vanuit hoeken die ik nooit voor mogelijk had gehouden.

CC: Hoe zou je jouw stijl als fotograaf omschrijven?

GY: Hoewel ik van alles fotografeer, van portretten tot evenementen en reizen, denk ik dat stedelijke architectuur-/landschapsfotografie mijn stijl het beste zou omschrijven. Lijnen, ik gebruik graag lijnen in mijn foto's.

CC: Wat is je favoriete plek of ding om te fotograferen?

GY: Overal met goede belichting. De laatste tijd vind ik productfotografie ook erg leuk.

CC: Welke camera('s) / lenzen gebruik je?

GY: Momenteel heb ik een Nikon D610 en een 14mm f2.8, 24mm f1.8, 50mm f1.4, 24-70mm f2.8, 70-200 f2.8.

CC: Wat is het gekste dat je ooit hebt gedaan om "The Shot" te krijgen?

GY: Stiekem in een metrotunnel in Tokio. (Hierboven gezien.)

CC: Wie heeft jou geïnspireerd als fotograaf?

GY: Kanye West, Anton (@mellowedhigh), Ryan Millier (@ryanmillier), Vanic

CC: Welk advies zou je een aspirant-fotograaf geven?

GY: De enige manier om beter te worden is door meer te fotograferen en de beste manier om meer te fotograferen is door je camera overal mee naartoe te nemen. Stress ook niet te veel over in welke modus je fotografeert... Fotografie draait allemaal om compositie en post.

CC: Kun je een fotografische bron delen die je persoonlijk gebruikt?

GY: Youtube. Sommige kanalen zijn stom, maar meestal leer je van iedereen wel iets.

CC: Hoe heeft fotografie je dagelijkse leven gevormd?

GY: Mijn schema is nooit hetzelfde en als het een mooie dag is, laat ik waarschijnlijk al mijn verantwoordelijkheden vallen om te gaan fotograferen.

CC: Waar heeft fotografie je gebracht en wat heb je erdoor ervaren?

GY: Letterlijk alles. Sinds ik vorig jaar serieus ben gaan fotograferen, heb ik meer dan 10 steden afgereisd, enorme muziekfestivals bezocht en bovenop de grootste wolkenkrabbers gestaan. Bovendien heb ik nu veel meer waardering voor architectuur en wolken.

CC: Zijn er nog fotografische evenementen die je wilt delen?

Tijdens het winterseizoen ga ik weer naar Toronto/New York om die waanzinnige sneeuwfoto's te maken. Ik ben ook van plan om Australië te bezoeken omdat ik daar veel vrienden heb en het landschap daar ongelooflijk mooi is. Stuttgart Duitsland is een andere plek waar ik heen moet, de architectuur is daar van een ander niveau en ik ben nog nooit in Europa geweest.

Ga voor meer werk van Yuen naar:

@ggeoffreyy

www.ggeoffreyy.co/