Cotton's Interview met een fotograaf: Jason Loftus - UntamedImages

Cotton's Interview met een fotograaf: Jason Loftus - UntamedImages

Jason Loftus is een vriend voor iedereen die hem ontmoet. Hij doet zijn naam "Untamed Images" eer aan met een verbluffende stijl en een ware liefde voor het fotograferen van wilde dieren die door zijn werk heen schijnt! Neem even de tijd en geniet van ons laatste interview met de enige echte Jason Loftus - Untamed Images.

Katoen Drager: Waar woon je?

Jason Loftus: West Haven, UT - Geboren en getogen

CC: Hoe lang heb je onprofessioneel en professioneel gefotografeerd?

JL: Ik fotografeer nu in totaal zo'n 10 jaar, waarvan 3-4 jaar met een serieuze instelling om van mijn passie voor fotografie een bedrijf te maken.

CC: Hoe zou je jouw stijl als fotograaf omschrijven?

JL: Mijn grootste passie is Wildlife, alle soorten, maar ik speel ook af en toe met landschappen en wat algemene portretten. Ik wil zo veel mogelijk weergeven wat ik van nature in het veld heb gezien.

CC: Ben je ooit naar een fotovakschool geweest?

JL: Nee, behalve een 1 uur durende cursus die ik heb gevolgd in een plaatselijke camerawinkel gericht op fotograferen in de handmatige modus.

CC: Wat is je favoriete plek of ding om te fotograferen?

JL: Mijn favoriete dingen om te schieten zijn elanden, muildierherten, schapen en watervogels en overal waar ik ze kan vinden.

CC: Welke camera('s) / lenzen gebruik je?

JL: Ik fotografeer met Nikon-apparatuur: D810 en D850 bodies met de volgende lenzen: Nikon 500mm f4, Nikon 200-500mm, Nikon 24-120mm, Nikon 24-70mm, Nikon Macro 105mm

CC: Wat is het gekste dat je ooit hebt gedaan om "The Shot" te krijgen?

JL: Ik heb wel eens dicht bij wilde dieren gestaan met een foto in gedachten, soms dichterbij dan ik zou willen. Het is altijd een goed evenwicht met wilde dieren, want je wilt dichtbij zijn voor details en dergelijke, maar je moet nadenken over hoe je acties invloed hebben op de wilde dieren en hun gedrag. Het doel is om de foto te maken maar hun gedrag niet te veranderen. Soms is het een lastige balans!

CC: Wie heeft jou geïnspireerd als fotograaf?

JL: Harlan B Cooper is een enorme inspiratiebron en mentor voor me geweest, maar ik krijg inspiratie van bijna iedereen en hun werk op de een of andere manier.

CC: Welk advies zou je een aspirant-fotograaf geven?

JL: Ga naar buiten en fotografeer! De beste manier om te leren is om dingen uit te proberen en dan achteraf de resultaten te bekijken. Naar buiten en fotograferen mensen

CC: Kun je een fotografische bron delen die je persoonlijk gebruikt?

JL: Ik gebruik veel YouTube-video's, maar mijn favoriete bron van de laatste tijd is de podcast en het YouTube-kanaal "Wild and Exposed". Ga het bekijken

CC: Hoe heeft fotografie je dagelijkse leven gevormd?

JL: Haha, ik denk hier vaak aan, het is nu heel moeilijk voor me om naar dingen te kijken zonder een kader eromheen. Alles is een plaatje in mijn hoofd.

CC: Waar heeft fotografie je gebracht en waar heb je ervaring opgedaan?

JL: Nou, één ding is zeker: het heeft me een aantal geweldige plaatsen in het westen van de Verenigde Staten laten bezoeken en het heeft me al aan het denken gezet over waar ik nog meer in de wereld heen wil om wildlife en fotografie te ervaren.

vooruit, zoals ijsberen in het Noordpoolgebied, grizzly's en bruine beren in Alaska, enz...

CC: Zijn er nog spannende fotografische evenementen op komst die je wilt delen?

JL: Ik plan momenteel een reis naar Lake Clarke voor Bears volgend jaar en ik kijk er erg naar uit.

CC: Wil je nog iets anders toevoegen?

JL: Ik vind het een eer om deel uit te maken van de Cotton Carrier familie en in aanmerking te komen voor dit hoogtepunt. Een van mijn favoriete onderdelen van fotografie zijn de andere geweldige mensen en fotografen die ik ontmoet in het veld, dus voel je vrij om contact met me op te nemen via IG, FB of mijn website als je vragen hebt of een afdruk wilt.