Cotton's Interview met een fotograaf:  Kahli Hindmarsh

Cotton's Interview met een fotograaf: Kahli Hindmarsh

Wat betekent reislust eigenlijk? Als je het werk van Kahli Hindmarsh bekijkt, weet je het. Haar werk spreekt voor zich, dus bereid je voor op ontzag! Zonder verder oponthoud is hier de volgende aflevering van onze "Interview met een fotograaf serie" met Kahli Hindmarsh.

Katoen Drager: Waar woon je?

Kahli Hindmarsh: Ik kom oorspronkelijk uit Australië, maar breng mijn tijd nu door tussen Canada en Nieuw-Zeeland.

CC: Hoe lang heb je onprofessioneel en professioneel gefotografeerd?

Kahli: Ik heb op de middelbare school een cursus fotografie gevolgd met een filmcamera en ontwikkelen in een donkere kamer, maar ik heb er niet veel mee gedaan en ben in plaats daarvan grafisch ontwerper geworden. Toen ik naar Canada verhuisde, begon ik foto's van de bergen te maken met een point-and-shoot en in 2014 besloot ik een fatsoenlijke camera te kopen.

CC: Hoe zou je jouw stijl als fotograaf omschrijven?

Kahli: Ik fotografeer voornamelijk landschappen en nachtlandschappen, in de hoop uniek licht vast te leggen en de schoonheid van de ongelooflijke plaatsen om ons heen te laten zien.

CC: Ben je ooit naar een fotovakschool geweest?

Kahli: Alleen een basiscursus op de middelbare school, maar ik ben vooral autodidact en besteed veel tijd aan vallen en opstaan in het veld en het online "googlen" van technieken.

CC: Wat is je favoriete plek of ding om te fotograferen?

Kahli: Het is zo moeilijk om een favoriet te kiezen, maar overal waar bergen zijn staat hoog op de lijst! Ik ben opgegroeid aan het strand en ik vind het contrast van de bergen zo adembenemend.
CC: Welke camera('s) / lenzen gebruik je?

Kahli: Canon 6D. Canon F/4 24-105mm. Canon F/4-5.6 75-300mm. Rokinon F/1.8 20mm. Tokina F/2.8 16-28mm.

CC: Wat is het gekste dat je ooit hebt gedaan om "The Shot" te krijgen?

Kahli: Waarschijnlijk 50 km schaatsen over een bevroren meer in de Canadese Rockies op zoek naar bubbels die in het ijs bevroren zijn. Het was te gek om in het binnenland te zijn met niets anders dan schaatsen en een camera! De bubbels waren niet de beste die ik ooit heb gezien, maar het ging toch meer om het avontuur. Wat het nog gekker maakte, is dat ik nauwelijks op schaatsen kan staan, maar op de een of andere manier heb ik het gered!

CC: Wie heeft jou geïnspireerd als fotograaf?

Kahli: Er is vandaag de dag zoveel ongelooflijk talent en ik vind voortdurend nieuwe geweldige fotografen om inspiratie uit te putten. Maar mijn belangrijkste inspiratiebron is zonder twijfel Paul Zizka. Hij inspireerde me om voor het eerst een camera te pakken en is een geweldige mentor en vriend voor me geweest.

CC: Welk advies zou je een aspirant-fotograaf geven?

Kahli: Oefen oefen oefen! Je kunt geen resultaten verwachten alleen omdat je een goede camera hebt gekocht of een paar boeken hebt gelezen. De enige manier om echt iets te leren is door naar buiten te gaan met je camera en met plezier te leren hoe hij werkt en wat jouw stijl is!

CC: Kun je een fotografische bron delen die je persoonlijk gebruikt?

Kahli: We hebben zoveel geluk dat er tegenwoordig zoveel fantastische bronnen beschikbaar zijn op het internet. Ik onderzoek voortdurend verschillende dingen en ik heb het gevoel dat er altijd meer te leren valt. Ik heb het geluk dat ik een bijdrage lever aan een fantastische online fotografie community, OFFBEAT, die vol zit met zoveel ondersteunende en deskundige mensen in elk genre die je maar kunt bedenken!

CC: Hoe heeft fotografie je dagelijkse leven gevormd?

Kahli: Fotografie is voor mij een geweldig excuus om naar buiten te gaan en op onderzoek uit te gaan. Ik ben sowieso altijd al gefascineerd geweest door de natuur en ik hou ervan om buiten te zijn, maar fotografie heeft het verkennen van mijn omgeving meer doel gegeven. Het is een goed excuus om van de bank af te komen, ongeacht het weer, en een interessante foto te maken. Het is ook een geweldige manier om gelijkgestemde mensen van over de hele wereld te ontmoeten. Ik vind het geweldig dat ik mijn kennis kan delen en anderen kan inspireren om erop uit te gaan en hun creativiteit te vinden.


CC: Waar heeft fotografie je gebracht en je ervaringen doen opdoen?

Kahli: Ik heb het geluk dat ik op een aantal spectaculaire plekken woon, dus veel van mijn tijd breng ik dicht bij huis door met af en toe een tussenstop verder weg. Ik heb een aantal spannende internationale bestemmingen gepland voor 2019. Het belangrijkste dat ik door fotografie heb meegemaakt, zijn de ontelbare nachten waarin ik de Aurora Borealis langs de hemel zie dansen. Hoe vaak je het ook ziet, het blijft je adem benemen!

CC: Zijn er nog spannende fotografische evenementen op komst die je wilt delen?

Kahli: In maart volgend jaar ga ik naar Antartica om deel te nemen aan One Ocean's Photography Symposium, samen met een aantal andere geweldige fotografen. Ik kan niet wachten om dat ongerepte deel van de wereld te ervaren. Ik hoop later dit jaar ook naar Noord-Canada te gaan op zoek naar het noorderlicht.

    Bekijk Kahli's werk @

    instagram facebook @kahliaprilphoto www.kahliaprilphoto.com