Cotton's Interview met een fotograaf: Tim Urpman

Cotton's Interview met een fotograaf: Tim Urpman

Tim Urpman uit Seattle is geboren en getogen in het noordwesten van de Stille Oceaan en hij zegt dat hij nergens liever is dan in de staat Washington. Van natuur- tot straatfotografie, Urpman zegt dat hij hier veel inspiratie vindt. En hoewel hij relatief nieuw is in de fotografie, kijkt hij ernaar uit om te zien waar zijn passie en inspiratie hem nu weer brengen.

Cotton Carrier: Hoe lang heb je onprofessioneel en professioneel gefotografeerd?

Tim Urpman: Ik fotografeer nu ongeveer 6 of 7 jaar. Sinds kort verdien ik geld met fotografie. Ik heb altijd de kans gehad en aanbiedingen gehad om betaalde opdrachten te doen, maar pas sinds kort voel ik me echt op mijn gemak met mijn werk op een niveau dat ik er geld voor kan ontvangen. Het is nog steeds niet waar ik het hebben wil, maar het is zeker op een punt dat ik er trots op kan zijn.


CC: Hoe zou u uw stijl als fotograaf omschrijven?

TU: Dat is een lastige. Ik verander voortdurend en ga door fases van wat me inspireert en wat ik leuk vind om te fotograferen.

CC: Ben je ooit naar een fotovakschool geweest?

TU: Ik ben autodidact. Toen ik begon met fotograferen was er nog niet zoveel informatie als nu op Youtube en Google, dus ik ging naar de plaatselijke bibliotheken en boekwinkels en las urenlang alles over fotografie.

CC: Wat is je favoriete plek of ding om te fotograferen?

TU: Ik vind het heerlijk om in de bergen en bossen te fotograferen, maar ik vind het ook heerlijk om in Downtown Seattle rond te lopen en straatfotografie te maken.

CC: Waar heeft fotografie je gebracht en wat heb je erdoor ervaren?

TU: Ik heb veel leuke mensen ontmoet door fotografie. Ik vind het ook leuk omdat ik bevriend ben met veel van mijn favoriete fotografen, dus elke keer als ik met vrienden optrek, trek ik ook op met mijn favoriete artiesten.

Ik heb ook enkele van de mooiste plekken bekeken die Washington en de omliggende staten te bieden hebben. Het geeft me een reden om om 3 uur 's nachts op te staan en 4 uur te rijden om te wandelen in de vrieskou en regen. Om eerlijk te zijn denk ik dat ik zonder fotografie gek zou worden.

CC: Hoe heeft fotografie je dagelijkse leven gevormd?

TU: Ik zie de dingen nu heel anders. Als ik om me heen kijk en dingen bekijk, probeer ik me altijd voor te stellen hoe het eruit zou zien op een foto. Het is 24 uur per dag, 7 dagen per week. Ik probeer te raden welke instellingen ik zou gebruiken en hoe ik de foto uiteindelijk zou bewerken. Ik weet niet hoe ik nog aan iets anders kan denken!

CC: Welke camera's of lenzen gebruik je?

TU: Ik gebruik een Nikon D800 met de 14-24 2.8, 24-70 2.8, Sigma ART 35 1.4 en Nikon 50 1.4 lenzen. Ik heb ook een Hasselblad 500cm waar ik af en toe mee speel en een Fuji X100T die ik gebruik bij het fotograferen van mensen en voor straatfotografie.

CC: Wat is het gekste dat je ooit hebt gedaan om "The Shot" te krijgen?

TU: Proberen het tot één te beperken... haha! Het is moeilijk te zeggen, ik fotografeer veel locaties die niet per se legaal zijn als ik naar de stad ga. En als ik in de natuur fotografeer, zoek ik altijd de grenzen op en probeer ik hoeken en opnamen te maken die ik nog niet eerder heb gezien.


CC: Wie heeft jou geïnspireerd als fotograaf?

TU: Alle soorten fotografen eigenlijk. Een paar van mijn favorieten zijn Larry Clark, Ed Templeton, @Dipsauce, @Crippeakasizzler1 en Vivian Maier.


CC: Welk advies zou je een aspirant-fotograaf geven?

TU: Proberen en altijd plezier hebben, daar draait het om bij fotografie!

Ga voor meer werk van Tim naar www.timurpmanphoto.com