Interview met een fotograaf met: Adrian Yu

Interview met een fotograaf met: Adrian Yu

Cotton Carrier: Waar woon je?
Adrian Yu: Hoewel mijn liefde voor Toronto met de dag groeit, zal Vancouver altijd mijn beproefde en echte thuis blijven.

CC: Hoe lang heb je onprofessioneel en professioneel gefotografeerd?
AYI fotografeert al bijna drie jaar als hobby, maar ik heb de laatste tijd meer tijd geïnvesteerd in andere vormen van fotografie dan stads- en landschapsfotografie, zoals architectuur-, portret- en productfotografie. De titel professioneel fotograaf is nogal ingewikkeld en staat naar mijn mening los van je vaardigheden en identiteit.

CC: Hoe zou je jouw stijl als fotograaf omschrijven?
AY: Ik zou mijn stijl omschrijven als een dichotomie van somber en romantisch. Je stijl is een weerspiegeling van de manier waarop je de wereld om je heen ziet en ik krijg dit gevoel vaak als ik de wereld observeer.

CC: Ben je ooit naar een fotovakschool geweest?
AY: Ik ben nooit naar een fotovakschool geweest en ik denk dat de meeste mensen dat ook niet hoeven.

Adrian Yu haalt zijn camera tevoorschijn met behulp van ons CCS Strapshot-systeem.

https://www.cottoncarrier.com/products/g3-strapshot

CC: Wat is je favoriete plek of ding om te fotograferen?
AY: Mijn favoriete plek om te fotograferen is Stanley Park in Vancouver vanwege de enorme veelzijdigheid op het gebied van fotografie. Het biedt prachtige landschappen op alle schalen, geweldige hoeken van de stad en zelfs mogelijkheden voor natuur- en portretfotografie.

CC: Welke camera('s) / lenzen gebruik je?

AY: Mijn huidige opstelling is gebaseerd op een Sony a7 IV, met onder andere de Sigma 24-70mm f2.8 en Sigma 100-400mm f4. Ik gebruik mijn oude Canon SL2 nog steeds af en toe als tweede camera.


CC: Wat is het gekste dat je ooit hebt gedaan om "The Shot" te krijgen?
AY: In de zomer van 2021 stelde ik me een shot voor van de Lions Gate Bridge in Vancouver omlijst door bomen en aangevuld met een voorgrond van glad water dat door rotsen stroomt. Om deze compositie uit te voeren, moest ik blootsvoets in het water stappen en over de rotsen navigeren om het midden van de rivier te bereiken waar de rotsformaties ideaal waren.

CC: Wie heeft jou geïnspireerd als fotograaf?

AY: Ik kan niet één naam noemen, maar de enorme gemeenschap van fotografen op Instagram en YouTube heeft me enorm beïnvloed. Het is ongelooflijk inspirerend om allerlei soorten werk te zien van mensen met verschillende perspectieven. Aan de andere kant kan het je ook overweldigen en je werk onbeduidend doen lijken. Het doel is om een gezonde balans te vinden tussen je houding ten opzichte van je eigen werk en het werk van anderen.

CC: Welk advies zou je een aspirant-fotograaf geven?

AY: Denk na over het werk dat je inspireert en probeer de resonantie ervan te begrijpen. Begrijp je fascinatie voor fotografie en wijd je aan het bereiken ervan door middel van je eigen werk. Er zal veel vallen en opstaan - geen fouten - maar iteratie. De mensen tegen wie je opkijkt, verbeteren voortdurend en dat zou jij ook moeten doen.

CC: Kun je een fotografische bron delen die je persoonlijk gebruikt?

AY: Maak contact met creatieven in je lokale gemeenschap. Tegenwoordig zijn er veel fantastische gemeenschappen op Instagram, Facebook, Discord, enz. Breng tijd door met mensen die dezelfde interesses delen en meng je in hun dialoog, het is de beste manier om te leren.

CC: Hoe heeft fotografie je dagelijkse leven gevormd?

AY: Fotografie heeft de manier waarop ik naar de wereld kijk volledig veranderd. De verschillende details en nuances van de fysieke wereld zijn fascinerend. Maar belangrijker nog, ik heb een diepe waardering gekregen voor de geest van de wereld om me heen en het heeft me geholpen om kritisch na te denken.

CC: Waar heeft fotografie je gebracht en je ervaringen doen opdoen?

AY: Fotografie is een manier geworden om de wereld te begrijpen en te waarderen. Als een vorm van kritische observatie is het ongeëvenaard. Fotografie heeft me van de diepten van de stad naar de torenhoge wolkenkrabbers en de zalige Rockies gebracht. Het is misschien wel de beste gids die er bestaat om de wereld om je heen te verkennen.

CC: Zijn er nog spannende fotografische evenementen die je wilt delen?

AY: Mijn lokale gemeenschap Streets of Vancity is een van de beste om dit te doen. De mensen zijn ongelooflijk uitnodigend en behulpzaam. De gemeenschap is actief en levendig, met regelmatige evenementen die geschikt zijn voor alle soorten creatieven.

CC: Wil je nog iets anders toevoegen?

AY: Fotografie heeft eigenlijk weinig te maken met de camera. Als we het begrijpen als een handeling van zien, verzamelen en manipuleren om werk te produceren, dan ben je altijd bezig met het perfectioneren van de kunst van het zien. In feite zou ik zeggen dat de camera iets is dat tegen je werkt en dat je in staat stelt om vast te leggen wat je ziet. Het ambacht moet zo natuurlijk mogelijk zijn, dus gebruik hulpmiddelen die zichzelf onzichtbaar maken en het proces naadloos laten verlopen. Ik heb Cotton Carrier's G3 Strapshot gebruikt, ongesponsord en ongedwongen, en ik kan zeggen dat het product mijn proces natuurlijker heeft gemaakt. De mogelijkheid om te wandelen, klimmen en rennen zonder me zorgen te maken over mijn camera is van onschatbare waarde geweest bij het verkennen van dynamische omgevingen.