Interview met een fotograaf met Anthony Bucci

Interview met een fotograaf met Anthony Bucci

We zijn terug met nog een getalenteerde lokale fotograaf uit onze noordelijke regio in British Columbia, Canada. Als gepassioneerd natuurbeschermer en deskundige gids laten zijn foto's zien hoe toegewijd hij is aan zijn vak. Dus without further ado presenteren we de volgende aflevering van onze "interview met een fotograaf" serie met Anthony Bucci!
Katoen Drager: Waar woon je?
Anthony Bucci: Ik heb mijn hele leven in de Fraser Valley gewoond, maar ben onlangs verhuisd naar de noordkant van Vancouver Island.
CC: Hoe lang heb je onprofessioneel en professioneel gefotografeerd?
AB: Ik fotografeer al 6 jaar, 3 jaar als hobby, de laatste 3 jaar ben ik professioneel begonnen met workshops, fotoreizen en de verkoop van afdrukken.
CC: Hoe zou je jouw stijl als fotograaf omschrijven?
AB: Mijn stijl als fotograaf is in de eerste plaats natuurfotografie, maar ik ben ook sportfotograaf. Ik hou van een heldere, frisse look voor mijn beelden. Ik snijd mijn foto's graag bij, maar ik hou nog steeds van een beetje omgeving rond mijn onderwerp. Ik ben niet zo'n fan van extreme close-ups voor mijn foto's van wilde dieren. Ik wil dat mijn volgers tegelijkertijd genieten van het onderwerp en de omgeving. Als ik foto's maak, ben ik erg streng voor mezelf. Mijn foto's moeten perfect gecomponeerd en scherp zijn. Als dat niet zo is, verwijder ik ze gewoon en probeer ik het opnieuw. Ik wil dat mijn foto's een natuurlijke uitstraling hebben, ik wil dat ze trouw zijn aan wat ik zie door de zoeker.
CC: Ben je ooit naar een fotovakschool geweest?
AB: Ik ben een autodidact fotograaf, behalve dat ik op de middelbare school film heb ontwikkeld in een donkere kamer.
CC: Wat is je favoriete plek of ding om te fotograferen?
AB: Mijn favoriete onderwerp om te fotograferen is uilen. Ik geniet echt van de uitdaging om ze te vinden. Je weet nooit wat je met ze gaat doen. Elke ontmoeting is magisch. Mijn favoriete plek om uilen te fotograferen is Scottsdale, Arizona. Mooi weer, veel te zien en hele mooie landschappen waar de uilen graag zitten. Ik vind beren ook erg leuk, maar uilen staan op nummer één en dat zal altijd zo blijven.
CC: Welke camera('s) / lenzen gebruik je?
AB: Ik ben een Nikon fan. Ik heb een Nikon D850, D500, D4s en ik gebruik verschillende lenzen als ik onderweg ben. Nikon 500mm F4 FL/E Prime, Nikon 200-500 5.6, Nikon 70-200 FL 2.8 en mijn Nikon 1.4x TC III Teleconverter.
CC: Wat is het gekste dat je ooit hebt gedaan om "The Shot" te krijgen?
AB: Hmmm, dat is een moeilijke. Ik heb er eigenlijk niet veel. Eén die ik me kan herinneren is 4 uur heen en terug rijden naar Kelowna BC om een foto te maken van een Geflamuleerde Uil en dan omkeren en naar huis gaan. Ik heb niet veel uilen meer over voor mijn Noord-Amerikaanse uilensoortenlijst, ik weet zeker dat er in de toekomst nog gekke momenten zullen komen.
CC: Wie heeft jou geïnspireerd als fotograaf?
AB: De enige persoon die er voor mij echt uitspringt als inspirerende natuurfotograaf is John Marriott. Zijn beelden zijn ongelooflijk en wat hij doet voor het behoud van wilde dieren is opmerkelijk.
CC: Welk advies zou je een aspirant-fotograaf geven?
AB: Voor nieuwe natuurfotografen zou ik zeggen: ga erop uit, neem veel foto's en oefen. Wees bereid om je camera-uitrusting te leren kennen en onderzoek je onderwerpen om hun gedrag te begrijpen. Ik denk dat het belangrijkste bij natuurfotografie voor iedereen is om nederig te blijven. Wildlife fotografie is geen wedstrijd wie de beste foto kan maken. Leer de basis en ga van daaruit verder. Ik heb liever kwaliteitsfoto's dan kwantiteit. Stel veel vragen en stel persoonlijke doelen. Je wordt niet beter door thuis te zitten.
CC: Kun je een fotografische bron delen die je persoonlijk gebruikt?
AB: Enkele fotografische bronnen die ik gebruik zijn Facebook - ik heb een geweldige volgersgroep met veel steun van mensen van over de hele wereld.
CC: Hoe heeft fotografie je dagelijkse leven gevormd?
AB: Ik denk elke dag na over fotografie, ik denk na over hoe ik beter kan worden. Ik omring mezelf met fotografen, ik praat graag over de uitrusting en de natuur. Ik presenteer graag op openbare evenementen over mijn ervaringen met fotografie en chat online met veel mensen die hard werken om mooie foto's te maken en hun best doen om gepubliceerd te worden. Ik vind het leuk om anderen zoveel mogelijk te helpen. Fotografie is mijn leven. Ik zou niet weten wat ik zou doen als ik niet buiten was om foto's te maken of workshops te geven. Ik geniet er gewoon van.
CC: Waar heeft fotografie je gebracht en waar heb je ervaring opgedaan?
AB: Toen ik voor het eerst begon met fotografie had ik ondermaatse apparatuur. Ik ergerde me mateloos aan de slechte beeldkwaliteit. Mijn grootste doel was om gepubliceerd te worden in tijdschriften en prijzen te winnen in de fotografie. Met een grote upgrade van mijn uitrusting en meer ervaring na elk uitstapje leerde ik mijn onderwerpen te fotograferen bij zowel goed als slecht licht en alle weersomstandigheden. De afgelopen 3 jaar waren geweldig voor mijn fotografie en wat ik heb bereikt. Ik heb presentaties gegeven aan meer dan 1000 mensen over het hele vasteland en Vancouver Island. Ik ben gepubliceerd in National Geographic Magazine, Canadian Geographic Magazine, British Columbia Magazine, BBC Wildlife Magazine, Canadian Camera Magazine en nog veel meer. In 2018 won ik de bronzen medaille voor de natuur/wildlife wedstrijd met CAPA Canadian Association for Photographic Art. Fotografie heeft de laatste tijd veel mogelijkheden geboden met verschillende sponsors van bedrijven. Ik had nooit gedacht dat fotografie deze kant op zou gaan met alle prestaties die ik in zo'n korte tijd heb bereikt.
CC: Zijn er nog spannende fotografische evenementen op komst die je wilt delen?
AB: Ik organiseer mijn jaarlijkse Winter/Fall roofvogelworkshops en fotoreizen in de omgeving van Vancouver, evenals mijn Vancouver Island Bears en Northern Pygmy Owl tours. Momenteel promoot ik mijn aankomende Newfoundland fotoreis in juni 2020.
CC: Wil je nog iets anders toevoegen?
AB: Ik heb duizenden dollars gedoneerd in de vorm van prints, workshops voor particuliere fondsenwerving, stille veilingen voor het welzijn van wilde dieren in het algemeen en niet alleen uilen. Ik ben vrijwilliger bij O.W.L Orphaned Wildlife Rehabilitation Centre in Delta BC. Ik haal gewonde roofvogels op en vervoer ze naar het centrum voor verzorging. Als ze op een later tijdstip kunnen worden vrijgelaten, breng ik de roofvogel terug naar waar ik ze heb gevonden en laat ik ze weer los in het wild. Omdat ik met vogels als uilen, arenden en haviken kan omgaan, besef je niet hoe groot en krachtig deze vogels zijn totdat je ze vasthoudt. Ik vind het echt leuk om iets terug te doen voor de dieren in het wild, op welke manier dan ook. Op dit punt in mijn reis naar de natuurfotografie is er meer dan alleen foto's maken. Ik ben ook online actief geweest om mensen te informeren over rodenticiden en hoe deze meer doden dan knaagdieren. Het is belangrijk dat mensen begrijpen dat dit gif de wilde dieren aantast die deze knaagdieren eten.