Interview met een fotograaf met Emily Fikkert

Interview met een fotograaf met Emily Fikkert

We zijn weer terug bij een geweldige Canadese natuurfotograaf en zelfbenoemde vogel-nerd. Een echte liefhebber van het buitenleven die ons laat zien hoe mooi het is om buiten de gebaande paden te treden. Dus zonder verder oponthoud presenteren we de volgende aflevering van onze "interview met een fotograaf" serie met Emily Fekkert!

Katoen Drager: Waar woon je?

Emily Fikkert: Ik woon al mijn hele leven in de Greater Toronto Area.

CC: Hoe lang heb je onprofessioneel en professioneel gefotografeerd?

EF: Ik begon ongeveer 5 jaar geleden met fotograferen toen ik mijn eerste sneeuwuil zag. Ik ben autodidact of zoals ik het graag noem, vallen en opstaan. Mijn liefde voor de natuur en vogels begon zo ver terug als ik me kan herinneren met mijn vader. Vogels bezochten onze achtertuin en we hadden prachtige familiegesprekken over de vogels die de familievoederhuisjes bezochten. Jaren later bleef ik wandelen en vogels kijken, maar pas toen ik mijn eerste sneeuwuil zag, werd ik geïnspireerd om een camera te pakken en een foto te maken.

CC: Hoe zou je jouw stijl als fotograaf omschrijven?

EF: Ik zou mijn stijl omschrijven als iemand die graag buiten is en de leuke momenten vastlegt die zich voordoen. Mijn vrienden, collega's en familie kennen mij als een vogelnerd met een camera en dat is voor mij het grootste compliment.

CC: Ben je ooit naar een fotovakschool geweest?

EF: Ik ben volledig autodidact. Toen ik begon met fotograferen, leerde ik altijd bij door middel van Youtube-video's en ontmoetingen met collega-fotografen. Ik sta altijd open voor discussies en accepteer goed advies van collega-fotografen, want ik denk dat we allemaal altijd blijven leren!

CC: Wat is je favoriete plek of ding om te fotograferen?

EF: Mijn favoriete plek om momenten vast te leggen is zonder twijfel Algonquin Park in Ontario, Canada. Elke keer als ik daar kom, word ik ondergedompeld in het bos en alle ongelooflijke natuur en wilde dieren die het te bieden heeft.

CC: Welke camera('s) / lenzen gebruik je?

EF: Mijn huidige uitrusting is de Nikon D500 camera en mijn lenzen die ik het meest gebruik zijn de Sigma 150-600mm Contemporary en Nikkor 70-200mm.

CC: Wat is het gekste dat je ooit hebt gedaan om "The Shot" te krijgen?

IEF: ik zou niet zeggen gek, want ik denk dat het de foto waard was, maar ik stond buiten volledig ingepakt in - 40 graden te wachten tot een Sneeuwuil zou gaan vliegen. Het was een erg koude avond, maar toen de zon onderging, wist ik dat hij ging jagen en vliegen. Daar staan bibberen, nauwelijks in staat om mijn handen te voelen, laat staan op de knop te klikken, was de foto waard.

CC: Wie heeft jou geïnspireerd als fotograaf?

EF: Er is zoveel ongelooflijk talent dat het bijna onmogelijk is om te kiezen. Ik denk dat iedereen, van amateurs tot professionals, me op verschillende manieren inspireert.

CC: Welk advies zou je een aspirant-fotograaf geven?

EF: Blijf oefenen! Vind een plek of onderwerp waar je van houdt en blijf fotograferen.

CC: Kun je een fotografische bron delen die je persoonlijk gebruikt?

EF: Online zijn er zoveel tutorials en fotografieforums. YouTube heeft ook zoveel informatieve video's en tutorials.

CC: Hoe heeft fotografie je dagelijkse leven gevormd?

EF: Ik werk fulltime, dus ik kom niet zo vaak buiten als ik zou willen, maar in het weekend, of als de zon nog niet onder is, breng ik graag zoveel mogelijk tijd door met mijn gezin in het bos of langs de paden om wilde dieren en de natuur vast te leggen. Fotografie heeft me ook meer geleerd over geduld en tijd. Ik heb door de jaren heen ook geleerd om mijn camera altijd bij me te hebben, want je mist 100% van de foto's als je hem niet bij je hebt!)

CC: Waar heeft fotografie je gebracht en je ervaringen doen opdoen?

EF: Fotografie heeft me op veel plaatsen gebracht, maar het meest recent bracht het me op een reis met mijn man om holenuilen te zien in Arizona.

Volg haar werk op Instagram @Em_photography22