Interview met een fotograaf met Kevin Wylie

Interview met een fotograaf met Kevin Wylie

Katoen Drager: Waar woon je?
Kevin Wylie: Ayrshire, aan de westkust van Schotland.

CC: Hoe lang heb je onprofessioneel en professioneel gefotografeerd?
KW: Ik kocht mijn eerste camera 30 jaar geleden, in 1991, maar ging pas fulltime aan de slag in april 2011.

CC: Hoe zou je jouw stijl als fotograaf omschrijven?
KW: Dramatisch, donker, stemmig en romantisch.

CC: Ben je ooit naar een fotovakschool geweest?
KW: Nee, hoewel ik wel een formele kwalificatietraining heb gevolgd bij de Master Photographers Association.

CC: Wat is je favoriete plek of ding om te fotograferen?
KW: Ik werk graag met mensen en huisdieren. De ster in een verlegen tiener naar boven halen op het schoolbal, de liefde tussen een stel laten zien of de geest van het harige familielid vastleggen, dat is waar ik enthousiast van word.

CC: Welke camera('s) / lenzen gebruik je? Ik gebruik sinds 2014 camera's uit de Fujifilm X-serie en gebruik een hele reeks uitstekende zoom- en prime lenzen.
CC: Wat is het gekste dat je ooit hebt gedaan om "The Shot" te krijgen?
KW: Man, waar moet ik beginnen? In bomen klimmen? In de zee of een loch waden? Uit de zijkant van een golfkarretje gehangen? Met wilde dieren gewerkt tijdens een modeshoot? Ja, al het bovenstaande. Wat er ook voor nodig is!

CC: Wie heeft jou geïnspireerd als fotograaf?
KW: Wijlen Bob Carlos Clarke. Niet altijd voor zijn gekozen genres, maar zijn donkere stijl heeft me altijd aangesproken. Ik hou ook van het werk van Gregory Heisler en de schilder Caravaggio.

CC: Welk advies zou je een aspirant-fotograaf geven?
KW: Zet je camera in de handmatige modus. Probeer dingen uit en maak fouten en analyseer vervolgens de foto's die NIET werken - daar leer je veel meer van dan van het krijgen van alle Likes van je 'vrienden' op social media. Als je van plan bent om professioneel te worden, sluit je dan aan bij een gerespecteerde organisatie die een trainings- en mentordienst aanbiedt - en heb geen Plan B!

CC: Kun je een fotografische bron delen die je persoonlijk gebruikt?
KW: Er zijn vier dingen die mijn leven zoveel makkelijker maken: Mijn Cotton Carrier borstharnas, een Sekonic lichtmeter (momenteel de L758DR). De laatste twee zijn smartphone-apps - één die de positie van de zon over de hele dag plot en de andere is een weer-app.

CC: Hoe heeft fotografie je dagelijks leven gevormd?
KW: Het heeft me in staat gesteld om mijn leven te besteden aan iets waar ik echt van hou. Het heeft me ook de luxe gegeven om tijd door te brengen met mijn twee fantastische dochters terwijl ze opgroeien.

CC: Waar heeft fotografie je gebracht en je ervaringen doen opdoen?
KW: Ik heb het geluk gehad dat ik in heel Europa heb gewerkt, onder andere in Frankrijk, Italië, Bulgarije en Cyprus. Het heeft me ook in staat gesteld om veel acteurs, muzikanten en wereldleiders te ontmoeten en te fotograferen, waaronder de koningin, Donald Trump en nog veel meer.

CC: Zijn er nog spannende fotografische evenementen op komst die je wilt delen?
KW: Lockdown heeft me een geweldige kans gegeven om een aantal geweldige workshops te plannen voor de komende maanden. In eerste instantie zullen deze in het Verenigd Koninkrijk plaatsvinden, maar er zijn plannen voor buitenlandse reizen zodra het veilig is om dat te doen.

CC: Wil je nog iets anders toevoegen?
KW: Twee dingen; voor aspirant-fotografen - oefen, leer alles wat je kunt over licht, herhaal en blijf herhalen. Voor de jongens van Cotton Carrier, ik moet ze enorm bedanken dat ze mij al die jaren geleden als merkambassadeur hebben gekozen. Toen mijn bedrijf nog in de kinderschoenen stond, was het feit dat een bedrijf mijn werk goed genoeg vond om mij te vragen hen te vertegenwoordigen, geweldig! Ik betwijfel of je ooit zult weten wat je voor mijn zelfvertrouwen hebt gedaan.