Cotton's Interview met een fotograaf: Josh Packer

Cotton's Interview met een fotograaf: Josh Packer

Josh Packer is een fotograaf uit Idaho met een grote passie voor het buitenleven. In dit laatste "Cotton's Interview met een fotograaf" vertelt hij ons dat hij hoopt dat zijn werk anderen inspireert om erop uit te gaan en de natuur te waarderen. Als hij tegen zijn vrouw zegt "de natuur roept", dan meent hij dat ook echt!

Katoen Drager: Waar woon je?

Josh Packer: Ik woon in Idaho Falls, Idaho. Ik heb het grootste deel van mijn leven in Idaho gewoond en ben er dol op. Er zijn veel verborgen juweeltjes, van prachtige kreken tot geweldige watervallen. Ik vind het ook geweldig om oude schuren en boerderijen te vinden om te fotograferen. Bovendien ben ik maar een paar uur verwijderd van zowel Yellowstone National Park als Grand Teton National Park, die ik zo vaak mogelijk bezoek.

CC: Hoe lang fotografeer je al, onprofessioneel en professioneel?

JP: Als kind heb ik altijd al van fotografie gehouden, maar pas een paar jaar geleden ben ik serieus met fotografie aan de slag gegaan. Mijn vrouw Sarah kocht een Nikon D3200 en een cursus fotografie voor me als afstudeercadeau en sindsdien ben ik verslaafd aan landschapsfotografie.

De afgelopen jaren heb ik mijn landschapsfoto's verkocht, fotoshoots gedaan voor verschillende bedrijven en ik doe nu zelfs één-op-één sessies met fotografen in het hele land.

CC: Hoe zou je jouw stijl omschrijven?

JP: Als landschapsfotograaf houd ik van kleuren in de lucht en goed licht. Ik heb ook al vroeg van een professionele fotograaf geleerd om unieke perspectieven te gebruiken bij het maken van foto's, dus ik ga altijd naar beneden op zoek naar interessante composities. Ik probeer verder te gaan dan het voor de hand liggende en hopelijk krachtige beelden te maken waar mensen van genieten.

CC: Ben je ooit naar een fotovakschool geweest?

JP: Ik heb geen formele fotografieopleiding, maar ik probeer altijd nieuwe fotografie- en nabewerkingstechnieken te leren om mijn foto's te verbeteren. Ik heb les gehad van een plaatselijke fotograaf die me de basisbeginselen van de werking van een camera en het belang van de belichtingsdriehoek heeft bijgebracht. Ik heb ook een paar mentoren gehad die me hebben begeleid en me opbouwende kritiek hebben gegeven, wat me echt heeft geholpen om mijn vaardigheden te verbeteren.

CC: Wat is je favoriete plek of ding om te fotograferen?

JP: Mijn favoriete plek/ding om te fotograferen zou de Grand Teton moeten zijn of gewoon grote bergen in het algemeen. Omdat ik de Tetons zo dichtbij heb, wil ik er zo vaak mogelijk foto's maken. Ik rijd 's ochtends vroeg 4 tot 6 uur heen en weer om goede belichting te krijgen op de Grand Teton en rijd na een uur of twee fotograferen weer naar huis. Bergen zijn zo krachtig, vooral als je een lange lens gebruikt om de afstand te verkleinen en ze enorm te laten lijken. Als je dan ook nog wilde dieren voor de Tetons zet, zorgt dat voor iconische scènes.

CC: Welke camera('s) en lenzen gebruik je?

JP: Ik gebruik de Nikon D750 met de volgende objectieven: Tokina f/4 17-35mm, Tamron f/2.8 70-200mm en Tamron f/5-6.3 150-600mm.

CC: Een van onze favoriete vragen: wat is het gekste dat je ooit hebt gedaan om DE foto te maken?

JP: Het gekste wat ik ooit heb gedaan om een foto te maken, was midden op de snelweg staan op een ijskoude novemberochtend zonder handschoenen in de buurt van Grand Teton National Park met mijn statief om foto's te maken. Ik stelde mijn statief op maar moest ontelbare keren van de weg af omdat er auto's naar me toe en achter me aan kwamen. Ik stelde mijn statief opnieuw in en ging door met fotograferen terwijl het licht veranderde. Nadat ik klaar was, duurde het ongeveer 20 of 30 minuten voordat mijn handen waren opgewarmd en ik ze weer kon voelen. Maar het was elke ijskoude seconde waard om de foto te maken.

CC: Wie heeft jouw werk geïnspireerd?

JP: Ik heb een paar fotografen gehad die me echt inspireerden en me onder hun vleugels namen om me te begeleiden. Mark Handy, een professionele landschapsfotograaf, en Scotty Perkins, een landschapsfotograaf uit Idaho, hebben de tijd genomen om me advies te geven en me te helpen mijn fotografische vaardigheden te verbeteren.

Mark Handy is een autodidactische landschapsfotograaf in Californië die de hele wereld over reist om iconische foto's te maken en zijn aandacht voor details is fenomenaal. Scotty Perkins legt geweldige taferelen vast in de Verenigde Staten en zijn foto's zijn altijd prachtig en haarscherp.

CC: Welk advies zou je een aspirant-fotograaf geven?

JP: Goede vraag. Probeer altijd je fotografie te verbeteren, want als je tevreden bent met je huidige fotografievaardigheden, zal dat te zien zijn aan je werk. Zoek elke manier om je vaardigheden te ontwikkelen, of het nu gaat om het lezen van een boek over compositie, het bekijken van het werk van anderen, het bekijken van tutorials of het luisteren naar podcasts. Doe alles wat je kunt en je fotografievaardigheden zullen opbloeien.

CC: Kun je een fotografische bron delen die je gebruikt?

JP: Ik gebruik sinds kort luminositeitsmaskers en het TK Actions Panel voor de nabewerking van mijn foto's en het maakt echt een wereld van verschil. De mogelijkheid om bepaalde delen van de foto's zo precies te bewerken, tilt je foto's naar een ander niveau.

CC: Waar heeft fotografie je gebracht en wat heb je erdoor ervaren?

JP: Fotografie heeft me naar nieuwe plaatsen en op nieuwe avonturen gebracht. Ik heb veel nieuwe vrienden gemaakt door fotografie en ben zelfs met ze gaan fotograferen als ik verschillende delen van de Verenigde Staten en de wereld bezoek.

Ik hou van fotografie en deel graag wat ik op mijn avonturen zie met anderen, in de hoop anderen te inspireren om erop uit te gaan en de natuur te waarderen. Het geeft zoveel voldoening om in contact te komen met andere fotografen en van hen te leren.

CC: Zijn er nog spannende fotografische evenementen op komst die je wilt delen?

JP: Ik ga de komende maanden naar San Diego en kan niet wachten om de stranden daar te fotograferen. Ik ga ook voor het eerst naar het prachtige Glacier National Park en ik kan niet wachten om het te verkennen.

Ik wil ook graag toevoegen dat ik één-op-één workshops en Skype-sessies aanbied over cameratechnieken, compositie en nabewerking, dus neem contact met me op om een afspraak te maken.

Kijk voor meer fotografie van Josh Packer op:

www.joshpackerphotography.com

Instagram: @packtography

Facebook: @joshpackerfotografie