Cotton's Interview met een fotograaf: Victoria Valchev

Cotton's Interview met een fotograaf: Victoria Valchev

Victoria Valchev uit Calgary, Alberta, is graag buiten, vooral in, rond en op de Canadese Rockies. Zo'n vijf jaar geleden begon deze fervente bergbeklimster professioneel met fotografie en verweefde ze twee van haar grootste passies.

Hier is onze laatste aflevering van Cotton's "Interview met een fotograaf":

Cotton Carrier: Hoe zou je jouw stijl als fotograaf omschrijven?

Victoria Valchev: Ik houd het graag natuurlijk. De plekken waar ik foto's maak, hoeven niet echt verbeterd te worden.

CC: Ben je ooit naar een fotovakschool geweest?

VV: Nee, er staat veel informatie online dus als ik iets nodig heb, zoek ik gewoon het antwoord.

CC: Wat is je favoriete plek of ding om te fotograferen?

VV: Ik breng graag tijd door in de bergen, vooral met allerlei soorten klimmen, maar ook met skitochten, wandelen en fietsen. Ik fotografeer onderweg terwijl ik dat doe.

CC: Waar heeft fotografie je gebracht en wat heb je erdoor ervaren?

VV: Ik denk dat ik eerst mijn ervaringen uitzoek en dan gewoon foto's maak als ik buiten ben. Maar het is geweldig om mijn foto's te bekijken en een beter beeld te krijgen van hoe mooi deze plekken waren dan toen ik alleen maar een paar foto's met mijn telefoon nam.

CC: Welke apparatuur gebruik je?

VV: Ik heb een Sony a6000 en fotografeer met de kitlens die erbij zit. Ik heb ook een nachtlens, maar die heb ik maar één keer gebruikt omdat een goede nachtrust essentieel is om de volgende dag goed te kunnen klimmen.

Ik vind het geweldig hoe compact de spiegelloze camera's zijn. Klimmen vereist al het dragen van veel zware apparatuur, dus het hebben van een lichte camera is essentieel. Ik pak ook af en toe mijn Go Pro, maar meestal voor video.

CC: Wat is het gekste dat je hebt gedaan om "The Shot" te krijgen?

VV: Ik heb mijn handschoenen uitgedaan bij -25C tijdens het ijsklimmen om een foto te maken van een vriend die naast me aan het klimmen was.

CC: Brrr! Naar wie kijk je voor inspiratie?

VV: Ik laat me vooral inspireren door mijn getalenteerde vrienden, maar Jimmy Chin en Paul Zizka als het gaat om avontuurlijke fotografie. Ook Bryce Brown en John Price - zij hebben altijd van die coole klimfoto's waarbij het touw in beweging is.

CC: Welk advies zou je hebben voor nieuwkomers?

VV: Zoek uit wat je graag doet en integreer fotografie daarin.

CC: Kun je bronnen aanbevelen die je graag gebruikt?

VV: Ik lees deze blog af en toe voor ideeën over leuke plekken om naartoe te gaan en fotografie-advies: http://www.jeffbartlettmedia.com/.

CC: Hoe heeft fotografie je dagelijkse leven gevormd?

VV: Ik ben begonnen om mijn vrienden superbonte kleren te laten dragen zodat ze opvallen tegen de bergen en mijn reizen duren langer nu foto's maken ook een prioriteit is.

Ga voor meer werk van Victoria naar:

Instagram: @vvalchev