Cotton's Interview met een fotograaf: Andrew Peacock

Cotton's Interview met een fotograaf: Andrew Peacock

Andrew Peacock is een avonturier, beïnvloeder, kunstenaar en verhalenverteller. Zijn werk weerspiegelt zijn ervaringen, reizen en leven in Queensland, Australië en daarbuiten.

Hieris onze laatste aflevering van Cotton's "Interview met een fotograaf":

Katoen Drager: Waar woon je?

Andrew Peacock: Ik heb het geluk dat ik in Noosa Heads, Queensland, Australië woon, maar ik woon ook in de VS met een basis in Santa Barbara, Californië. Er gaat niets boven een oceaanliefhebbende levensstijl aan beide zijden van de Stille Oceaan!


CC: Hoe lang heb je onprofessioneel en professioneel gefotografeerd?

AP: Ik begon voor het eerst serieus diafilms te maken in 1996, toen ik ging bijdragen aan wat toen de Lonely Planet Images stockbibliotheek was (later overgenomen door Getty). Ik zou mijn werk toen niet als bijzonder professioneel omschrijven, maar in de loop der jaren is er een langzame progressie geweest naar professioneel fotograferen toen ik definieerde op welk genre ik me wilde concentreren: avontuurlijke reizen. Nu werk ik voor Lindblad Expeditions als foto-instructeur en draag ik bij aan een paar verschillende stockbibliotheken. Maar laat het duidelijk zijn dat ik ook een carrière heb als arts op de eerste hulp.

CC: Hoe zou je jouw stijl als fotograaf omschrijven?

AP: Ik zie mezelf als een opportunist. Ik plan zelden van tevoren wat ik ga fotograferen en ik ben goed in het werken met de omstandigheden waarmee ik te maken krijg. Ik ben vrij gestructureerd in mijn benadering van compositie en voer voortdurend een strijd met mezelf om creatiever te worden in de manier waarop ik dingen 'zie'!

CC: Ben je ooit naar een fotovakschool geweest?

AP: Ik heb jaren geleden geprobeerd een cursus aan de plaatselijke universiteit af te ronden, maar faalde jammerlijk en ben gestopt omdat ik me zo verveelde.

CC: Wat is je favoriete plek of ding om te fotograferen?

AP: Antarctica is eindeloos fascinerend voor een fotograaf en ook een belangrijk deel van de wereld vanuit milieuoogpunt, dus het is belangrijk om beelden terug te brengen die over de schoonheid en kwetsbaarheid spreken voor degenen die er nog niet naartoe hebben kunnen reizen. Gelukkig ga ik er binnenkort weer heen om wat werk te doen voor Oceanwide Expeditions.CC: Welke camera('s) / lenzen / packs gebruik je?

AP: Ik fotografeer met Canon DSLR's - 5DMarkIV en 7DMarkII en heb talloze L-serie lenzen waarvan de nieuwste de 600mm f4 is, wat een investering is in mijn wens om me in 2018 meer te concentreren op wildlife fotografie.

CC: Wat is het gekste dat je ooit hebt gedaan om "The Shot" te krijgen?

AP: Zat stil in een zeekajak terwijl een nieuwsgierige dwergvinvis van 20 meter recht op me af zwom terwijl ik op de sluiter klikte in de hoop dat ik niet met een onbeschermde DSLR in het ijskoude water van Antarctica zou belanden.


CC: Wie heeft jou geïnspireerd als fotograaf?

AP: Galen Rowell was de avonturenfotograaf waar ik altijd naar opkeek toen ik leerde diafilm te schieten en een leven begon met het verkennen van de bergen en bergbeklimmen.

CC: Welk advies zou je een aspirant-fotograaf geven?

AP: Kijk niet naar sociale media als je enige gids voor wat 'goede' fotografie is. Zoek een manier om een verhaal te vertellen met beelden en kijk verder dan de clichébeelden die sociale media momenteel overspoelen.

CC: Kun je een fotografische bron delen die je persoonlijk gebruikt?

AP: Model releases zijn belangrijk in de stockfotografie wereld en ik heb een iPhone app genaamd Easy Release die het allemaal heel eenvoudig maakt. The Dam Book - Digital Asset Management for Photographers" was erg nuttig omdat ik veel heb geleerd over workflow en back-ups. Er komt een versie 3 ergens in 2018 - hoop ik!

CC: Hoe heeft fotografie jouw dagelijkse leven gevormd?

AP: Het is zeker een aandachtsgebied op de meeste dagen dat ik niet als arts werk en veel van mijn reizen zijn nu gepland rond fotografieopdrachten.

CC: Waar heeft fotografie je gebracht en nieuwe ervaringen opgedaan?

AP: Ik heb fotografiediensten toegevoegd aan mijn rol als expeditiedokter op verre locaties zoals de afgelegen Ross Sea in Antarctica waar ik scheepsdokter was, maar ik heb ook meer geleerd over mijn lokale omgeving door foto's te maken voor de sociale media van mijn lokale toerismeorganisatie hier in Noosa. Toen ik vorig jaar met Lindblad Expeditions werkte, ging ik naar IJsland en dit jaar ben ik er weer, samen met een maand in Zuidoost-Alaska. Door op de schepen te werken, ontmoet ik interessante passagiers van over de hele wereld, wat een waar voorrecht is.


CC: Zijn er nog spannende fotografische evenementen op komst die je wilt delen?

AP: Ik sta op het punt om een fotoreis te leiden naar Ladakh in Noord-India in de hoop sneeuwluipaarden te spotten en te fotograferen en ik ga hopelijk ook naar Kenia om wat werk te doen voor de Grévy's Zebra Trust in 2018, wat mijn eerste wildlife opdracht in Afrika zal zijn, wat zeker spannend zal zijn.

CC: Heb je relaties kunnen opbouwen met bedrijven die je fotografiewerk ondersteunen?

AP: Ik heb het geluk dat ik deel uitmaak van het Photographic Masters-programma bij Ted's Camera Stores in Australië, ik ben een Zenfolio-ambassadeur en ik word ook ondersteund door Atlas Packs en IO Merino.

Als je meer werk van Andrew wilt zien, kijk dan op zijn website of vind hem op Instagram @Footloosefotography en Facebook.

https://www.instagram.com/footloosefotography/
http://www.footloosefotography.com/

https://www.facebook.com/footloosefotography